Close

Over mij

" Be not afraid of growing slowly; be afraid of standing still"


Doel en achtergrond
In ons mooie psychologische werkveld is er zoveel kennis en die kennis is van belang om te delen. Daarom ben ik ook zo enthousiast in mijn werk als docent en supervisor om dat ook te doen. 

Deze website is dan ook mede als ondersteuning bedoeld ter kennisdeling. Een deel daarvan stel ik open voor algemeen gebruik, een deel ervan is beveiligd en speciaal bedoeld als extra dienst voor de mensen die bij NW-psychologie een traject volgen. Ik deel hier notities, formulieren, ideeën etc uit eigen werk maar er hebben al zoveel mensen mooie filmpjes, artikelen, formulieren, protocollen etc gemaakt. De rechten en verdiensten liggen dan ook bij hen die het gemaakt hebben (en waarvoor ik grote dank betuig).


 

Kort Voorstellen
Mijn naam is Nouschka Woldringh. Als ik zelf een psycholoog of supervisor uit zou moeten zoeken, dan zou ik het prettig vinden om wat meer over diegene te weten. Daarom probeer ik hier een korte impressie van mezelf te geven als psycholoog maar ook gewoon als mens. 

Het was voor mij al vroeg helder dat ik psycholoog wilde worden. In 2001 ben ik dan ook aan de Universiteit van Utrecht afgestudeerd in de Klinische en gezondheidspsychologie met bijvakken in de kinderpsychiatrie. Via de GZ-opleiding, het VGCT traject, en de opleiding tot specialist Klinisch Psycholooog allen gevolgd binnen grote GGZ instellingen, ben ik nu al weer een tijdje werkzaam in mijn eigen praktijk


Ervaring
 
Mijn carrière begon in het Westeinde Ziekenhuis waar ik een aantal jaar met veel plezier op de afdeling medische psychologie gewerkt heb. Mijn vervolgstappen bewogen zich in de verpleeghuiszorg en neuropsychologische (Stichting Saffier) als ook de hart  (Bronovo) revalidatie. Na dat een paar jaar gedaan te hebben, verplaatste ik mijn werkzaamheden naar de toenmalige RIAGG (Parnassia) waar ik op verschillende afdelingen heb gewerkt: Angststoornissen, Depressie Ambulant, Somatiek en Psyche. Tevens heb ik ook gewerkt bij Brijder op de therapeutische gemeenschap (klinische opname) De Emiliehoeve (voor mensen met verslavingsproblemen en persoonlijkheidsproblemen). 

Wil je meer over mij weten? Lees hier dan verder. 

Mijn stijl
Mijn kracht zit hem in mijn open, directe, doch warme en betrokken no-nonsens aanpak met de nodige dosis humor. Ik wil met jou samen onderzoeken hoe je je wilt ontwikkelen en wat je wilt leren, en ik probeer me aan te passen aan datgene wat jij nodig hebt. Daarbij neem ik geen blad voor mijn mond en weet je veelal precies wat je aan me hebt. Niets menselijks is ons en dus ook mij vreemd.

De afgelopen jaren heb ik enorm veel geleerd van al die mensen die hun vertrouwen in mij, als hun psycholoog of supervisor stelden en ik leer iedere dag meer bij. Ik vind nog steeds dat ik een prachtvak heb en ik volg geregeld intervisie en nascholingen om up-to-date te blijven van nieuwe ontwikkelen en inzichten en mijzelf scherp te houden.

Persoonlijk
Ik ben veelal gelukkig gehuwd en heb 2 prachtkinderen waar ik erg van geniet. In mijn vrije tijd hou ik ervan om piano te spelen, lekker te tennissen, en te genieten van goede muziek zowel van CD/LP als bij een concert. Ook vind ik het heerlijk bij te kletsen met vriendinnen of te gaan shoppen. Ik hou van theater, zowel om met de kinderen te gaan als ook met mijn man of een vriendin naar bijvoorbeeld een goede cabaretier of muziektheater. Maar na een drukke dag, heb ik ook weer rust voor mezelf nodig om weer te kunnen bijkomen en te kunnen opladen. En dan kan een goed boek met een kop thee (en stuk chocola!) heerlijk zijn.

Publicaties:
2015 - Woldringh Manuscript Comorbiditeit bij Somatoforme Stoornissen


Kwalificaties
Klinisch Psycholoog
Psychotherapeut
GZ-Psycholoog
Cognitief-Gedragstherapeut (VGCT) - supervisor/leertherapeut
Registerpsycholoog-Specialist NIP - gezondheidszorg

 
Lidmaatschappen
• Nederlandse Vereniging voor Big geregistreerde Gezondheidszorgpsychologen en Klinisch (neuro) psychologen (NvGZp) - www.nvgzp.nl.
• Verenging voor  Cognitieve Gedragstherapie (VGCT) -  www.vgct.nl.
• Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) -  www.psynip.nl 
• Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) - www.lvvp.info.
• De Federatie van Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten (FGzPt) - www.fgzpt.nl.

 Ingeschreven in het BIG -register

Gz-psycholoog : 89066693425
Klinisch Psycholoog : 89066693425
Psychotherapeut : 19066693416
AGB code zorgverlener: 94061002
AGB code praktijk: 94063229
   

 

 

 


Deel uw ervaring